Husk å lese deg opp på NGFS retningslinjer for golf.

Smittefaren har ikke blitt mindre selv om myndighetene 1. april åpnet for igjen å kunne drive organisert idrettslig aktivitet med restriksjoner.

Klubber og baneselskap har ansvaret for sin beslutning om å åpne eller å fortsatt holde stengt. Den beslutningen må tas ut ifra en vurdering av egne forutsetninger om plass, teknisk utforming, muligheter til å gi informasjon og å kontrollere at den blir fulgt, etc.

Koronaviruset er like farlig, og hver og en av oss har selv ansvaret både for ikke å bidra til å smitte andre og for å gjøre alt vi kan for å unngå å bli smittet selv. Vi minner om at myndighetene har oppfordret oss til ikke å foreta reiser som ikke er strengt nødvendige. Vi skal heller ikke glemme at vi har mange medlemmer som er i en utsatt aldersgruppe, der konsekvensene av smitte er meget alvorlige.

Velger man å ta i bruk golfanlegget må man som driver, arbeidstaker og/eller spiller sette seg inn i og overholde myndighetenes generelle råd gjengitt på helsenorge.no/koronavirus.

I tillegg har idrettsforbundet (NIF) utformet disse felles idrettslige anbefalingene.

1: FØR SPILL

• Ikke besøk golfanlegget dersom du er i karantene eller har symptomer på smitte. Dette gjelder også generelle symptomer på forkjølelse.
  • Følg generelle råd og retningslinjer gitt av helsemyndighetene, og av den kommune hvor golfanlegget ligger.
  • Unngå samkjøring til banen.
  • Unngå å komme til golfanlegget for tidlig for å unngå ansamlinger av mennesker.
  • Trallerom og garderober er stengt.
  • Ingen bruk av utleietraller. Bruk av golfbiler anbefales kun for de med legeerklæring.
  • I kafé/restaurant følges myndighetenes retningslinjer for serveringssteder.
  • I proshop følges myndighetenes retningslinjer for butikker.
  • Unngå kontanter, bruk helst kontaktløs betaling eller kort.
  • Dersom du har ønske om eller behov for å spille med personer du kjenner/føler deg trygg på, anbefaler vi at dere går sammen og fyller flighten.

2: UNDER SPILL

• Hold avstand til hverandre. Minimum 2 meter under hele runden anbefales.
  • Bruk bare dine egne pegger - ta ødelagte pegger med hjem.
  • Bruk og berør bare dine egne golfballer.
  • Golfhansker kan også infiseres ved berøring av andre gjenstander.
  • Ikke lån noe utstyr fra andre spillere - hverken køller, blyanter, avstandsmålere eller annet.
  • La alltid flagget stå i hullet.
  • Det tilrettelegges for at ballen ikke går helt ned i hullet - slik at ballen kan fjernes uten kontakt med hullkant eller flaggstang.
  • Gi gjerne putter når det ikke spilles handicaptellende selskapsrunde.
  • Ingen ballvaskere på banen.
  • Ingen raker i bunkere. Jevn ut sanden så godt du kan med skoen eller golfkøllen.
  • Søppeldunker benyttes ikke. Ta med søppel hjem.
  • Merkestaker flyttes/berøres ikke, og er definert som uflyttbar hindring. Fritak kan tas etter regel 16.1.
  • Vannkraner på banen er stengt.
  • Ingen «high-fives» eller berøringer.

3: ETTER SPILL

• Ikke ta hverandre i hånden for å takke for spillet.
  • Ikke bytt eller signer scorekort.
  • Ingen rengjøring av sko ved bruk av høytrykkspistol, eller børster.
  • Opphold på klubbhuset gjøres så kort som mulig etter spill.
  • Ingen ansamling av mennesker.
  • Vær oppmerksom på å holde avstand til andre på offentlige områder som parkeringsplass etc.

Ved spill av handicaptellende selskapsrunde, se NGFs «Covid-19-relaterte modifiseringer av golfreglene ved handicaptellende selskapsrunder».